Management intercultural
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.


Forumul cursului de Management intercultural
 
AcasaUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

 

 Turcia, o cultura cu totul si cu totul speciala

In jos 
AutorMesaj
Eftimie Adrian

Eftimie Adrian


Mesaje : 4
Data de înscriere : 03/03/2010
Varsta : 35
Localizare : Bucuresti

Turcia, o cultura cu totul si cu totul speciala Empty
MesajSubiect: Turcia, o cultura cu totul si cu totul speciala   Turcia, o cultura cu totul si cu totul speciala Icon_minitimeMar Mai 04, 2010 11:08 pm

Buna ziua, numele meu este Eftimie Adrian, Marketing, anul 3, grupa 1745, grupa 3 man. intercultural si doresc sa va prezint cateva particularitati ale culturii turcesti observate de mine intr-o excursie in vara anului 2007, in Turcia.
Poporul turc vine dintr-o traditie a desertului, o traditie tribala in care comunitatile sunt apropiate si compacte, o traditie in care ospitatlitatea este forta care guverneaza.
Este foarte impresionant modul in care acestia te trateaza ca oaspete in tara lor. Stau la dispozitia ta 24 de ore din 24 si iti ofera tot ceea ce ai nevoie. Indiferent ca vorbim de personalul unui hotel sau de negustorii dintr-un bazar, acestia sunt foarte ospitalieri si grijulii cu oaspetii lor. Este cunoscut faptul ca strainii sunt ademeniti in diverse magazine de catre negustorii turci prin afisarea unor preturi bune cu reale sanse de negociere, dupa care sunt serviti cu celebrul ceai sau cafea turceasca si cu multe dulciuri irezistibile.
Bazarurile sunt deschise pana dimineata, impreuna cu foarte multe discoteci, unde tursitii sunt invitati sa intre. Comparativ cu alte localuri din alte tari, atunci cand intri intr-un local turcesc (restaurant/bar) masa este deja pregatita, iar chelnerii raspund promt oricarei dorinte ale clinetelui. In cazul in care acestia se confrunta cu dorinte extravagante ce nu se gasesc la ei la restaurant, acestia apeleaza la restarantele vecine, doar pentru a multumi clientul.
Turcul este renumit si pentru modul sau de a se distra, pentru petrecerile sale ce tin pana dimineata, renumita muzica orientala si renumitele fete ce danseaza din buric si mai ales pentru traditia de a da foarte multi bani cantaretilor.
O caracteristica esentiala a acestui popor este grandomania lui. Chiar daca nu are foarte multi bani, acesta va face tot posibilul ca lumea sa-l perceapa ca un om foarte bogat, afisand telefoane, masini, haine foarte scumpe, chiar daca acestea sunt luate in rate, cu eforturi mari sau prin alte mijloace.
Turcului ii place sa negocieze si face din asta o arta. Dovada vie sunt miile de turisti ce vin acolo doar din acest motiv.
Ei nu sunt niciodata grabiti, dau dovada de un calm extraordinar de mare. Nu cunosc notiunea timpului si considera ca acesta este in favoarea lor. In negocieri, acestora le place sa cunoasca interlocutorul mai bine inainte de a incheia o afacere.
Indiferent de natura afacerii ce o incheie cu tine, lor le place sa stea cu tine de vorba, sa te faca sa te simti bine, sa te atraga si pentru viitor. Afacerile lor se incheie la masa, dupa ce s-a simtit bine.
Religia acestui popor este religia islamica, ei fiind denumiti musulmani. Toata credinta lor in viata este scrisa in Coran (cum este Biblia la crestini), care a fost creata de proorocul Mohamed, idolul tuturor musulmanilor. Acestia doresc sa converteasca toata lumea la religia lor pentru ca altfel nu poate exista pacea mondiala. Un musulman nu poate renunta la credinta lor pentru ca altfel, legea islamica il va pedepsi cu moartea.
Desemenea, acestuia prin religie ii este interzisa carnea de porc si bauturile alcoolice.
Este o atmosfera foarte placuta atunci cand te afli in Turcia si auzi cum sunt chemati acestia la moschee prin numeroasele rugaciuni ce suna ca niste cantece ce se aud in toata localitatea respectiva.
Deasemenea ritualul la care participa in momentele in care se roaga difera foarte mult de ale noastre. Am observat ca in fata fiecarei moschee exista cismele cu apa unde acestia trebuie sa se spele pe picioare iniante de a intra in biserica lor. Fiecare crestin are un covoras pe care se aseaza si se roaga zeului lor, Allah.
Femeile care traiesc in credinta islamica, comparativ cu cele de religie crestina, traiesc in ascultare permanenta, in umbra barbatilor.
Casatoria este o obligatie pentru musulmani. Un musulman se poate casatori cu o femeie de alta religie, in schimb, o musulmanaca este obligata sa se casatoreasca cu cineva de religie ei. In primul caz, femeia trebuie sa se converteasca la islam, iar copii rezultati din casnicie vor fi considerati automat musulmani.
Barbatii sunt considerati a fi mult mai importanti in societatea. Acestia au obligatia de a aduce banii in casa si de a intretine familia. Deseori, femeia nu este lasata sa munceasca sau chiar sa-si continue studiile. Exista, desigur si multe exceptii.
Turcii sunt niste fani infocati ai sportului footbal. Acestia au investit foarte multi bani, timp si s-au dedicat trup si suflet acestui sport.
Ca o concluzie, raportat la ceea ce stim despre tara noastra si obiceiurile noastre, pot spune ca turcii sunt un popor ce au o gandire mai profunda din punct de vedere spiritual, acestia avand reguli stricte dupa care isi ghideaza vietile si de la care rareori se abat. Au o mentalitate mai buna ca a noastra si mananca mult mai sanatos in comparatie cu noi, iar datorita legislatiei aflate in vigoare, acestia rareori vor fura sau comite acte contrar legilor existente (daca fura de exemplu, li se taie mainile).
Sus In jos
 
Turcia, o cultura cu totul si cu totul speciala
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» BritTeen- cultura generala
» Putin despre cultura Spaniei
» Vizita in Turcia
» Vacanta in Turcia
» Experinte Interculturale Turcia

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
Management intercultural :: Prima categorie :: Primul forum-
Mergi direct la: