Locatie: Franta, Aix-en-Provence. Seara. Vreme superba, prieteni foarte buni, o foame de lup. Eu, un belgian, un francez si doua bulgaroaice ne asezam la o masa pe terasa unui restaurant pentru a servi cate ceva. Un ospatar francez foarte amabil ne aduce meniul, in care feluri de mancare cu denumiri pompoase ne faceau cu ochiul.
Intr-un final aleg ce imi suna mie cel mai bine si spun cu voce tare. Au urmat si reactiile:
Francezul: "Foarte bun! Excelenta alegere!"
Belgianul: "Eu zic sa te gandesti mai bine! Stii ce comanzi?"
Cert e ca nu am comandat si bine am facut! Poate ca francezii mananca asa ceva, dar eu nu cred ca as fi reusit.
Se pare ca alesesem un fel de mancare cu friptura rosie. Ideea e ca ei au trei feluri de friptura: bruna (care e friptura normala la noi), roz (ne utem imagina ca ar fi o fritura in sange la noi, dar e mult mai mult, prietenul meu belgian avea sange in farfurie dupa ce a consumat friptura roz
) si rosie.
Acum va intreb si pe voi, cum credeti ca arata friptura rosie?
Sper ca am dat startul unei discutii lungi pe tema: Gusturi culinare ciudate. Daca ati mancat sau macar vazut ceva ciudat printr-o tara straina, postati sa aflam si noi.
Alexandrescu Anda, Grupa 1(Grupa 1739), Management intercultural, an 3, seria a, Marketing